Przesunięty przez: Cichy
2017-11-21, 17:16
Importowanie kontaktów przez Bluetooth do systemu Kia Rio.
Autor Wiadomość
 deXtro 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4
Przebieg: 450
Kolor: White
Pakiety: Pakiet Stylistyczny + KiaNaviSystem
Tapicerka: Czarna
Typ nadwozia: Hatchback 5 d
Dołączył: 05 Lis 2015
Posty: 13
Skąd: Łódzkie
 #1   Wysłany: 2015-11-06, 10:04   Importowanie kontaktów przez Bluetooth do systemu Kia Rio.

Cześć,

Jeżeli tak jak ja macie Kia Rio z zestawem multimedialnym oraz nawigacją oraz chcielibyście w pełni zsynchronizować z nim swój telefon to poniżej przedstawiam rozwiązanie.
Otóż ja nie mogłem zaimportować kontaktów ze swojej książki telefonicznej z Sony Xperia M2. Importowaly się ostanie połączenia oraz mogłem rozmawiać przez zestaw głośnomówiący ale książka telefoniczna za żadne skarby nie chciała się zaimportować przez co na ekranie nie widziałem nazwy dzwoniacego a jedynie sam nr tel.
Odpowiedzialność leży po stronie telefonu, który nie ma protokołu PBAP Bluetooth. Możecie sobie o tym poczytać w Google. Rozwiązaniem jest ściągnięcie ze sklepu Android płatnej aplikacji Bluetooth Phonebook, która ten protokół doda do naszego telefonu. :idea:
Ostatnio zmieniony przez Cichy 2017-11-21, 17:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 czerwo 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 180000
Kolor: czerwony
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 1047
Skąd: Katowice
 #2  Wysłany: 2015-11-06, 10:41   

OOO to może być rozwiązanie na brak pl znaków, bo można wymusić kodowanie :devil2:
 
 
     
 Churek 
Administrator


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4, 109KM
Przebieg: 250900
Kolor: biały
Pakiety: STY i ATE
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: 3D
Inne auto / jakie?: Kia Picanto (2017)
Pomógł: 9 razy
Wiek: 49
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1495
Skąd: Huta Partacka
 #3  Wysłany: 2015-11-06, 22:43   

A wystarczy telefon z Windows Mobile i wszystko działa od razu :cool:
--------------------
Pozdrawiam
Churek
 
 
     
 jachnyc 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4
Kolor: Srebrny
Typ nadwozia: Sedan
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 460
Skąd: Lubin
 #4  Wysłany: 2015-11-07, 11:22   

U mnie książka z numerami się zapisała , ale tak jak piszesz , jeśli ktoś dzwonił to wyświetlał sie tylko numer telefonu . Zobaczymy jak z tą aplikacją będzie działało . Telefon to Sony Xperia Z1 .
--------------------
Jacek
 
 
     
 f0ku5 
Administrator

Informacje
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2019 HB 1.4 T-GDI
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 1388
Skąd: Warszawa
 #5  Wysłany: 2015-11-07, 13:51   

Churek napisał/a:
A wystarczy telefon z Windows Mobile i wszystko działa od razu :cool:
Phone Churku, Phone ;)
 
 
     
 czerwo 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 180000
Kolor: czerwony
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 1047
Skąd: Katowice
 #6  Wysłany: 2015-11-07, 20:40   

jachnyc napisał/a:
U mnie książka z numerami się zapisała , ale tak jak piszesz , jeśli ktoś dzwonił to wyświetlał sie tylko numer telefonu . Zobaczymy jak z tą aplikacją będzie działało . Telefon to Sony Xperia Z1 .

U mnie przy części numerów jest nieznany, z tego co zauważyłem to jak dodam przy kontakcie na nowo numer to często zaczynać identyfikować.
 
 
     
 niedzisiejszy 


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1,25
Przebieg: 12300
Kolor: platynowy grafit
Pakiety: business line
Tapicerka: czarna
Typ nadwozia: 5d
Inne auto / jakie?: kia picanto 1,0 2006 r salon
Wiek: 55
Dołączył: 28 Lis 2015
Posty: 61
Skąd: Września
 #7  Wysłany: 2015-12-05, 08:33   

Posiadam starego kilkuletniego samsunga GT coś tam i nie przyszło mi nawet do głowy,że da się go sparować, bo w wykazie na stronie kia nie ma takiego zabytku. Byłem po prostu w szoku, kiedy dla zabawy sparowałem go, przerzuciłem książkę telefoniczną i zadzwoniłem. Mało tego, również system komend głosowych działa z nim bez zarzutu. Wchodząc do samochodu, nie muszę nawet wyciągać telefonu z kieszeni, bo ładuje się wszystko z automatu. A już myślałem o kupnie nowego telefonu. Kolejna miła niespodzianka :-)
 
 
     
 jack0506 
jack0506


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 DOHC CVVT
Przebieg: 40000
Kolor: Urban Blue
Pakiety: Smart
Tapicerka: ciemna
Typ nadwozia: Hatchback 5d
Inne auto / jakie?: Astra h 1,7 CDTi
Dołączył: 18 Gru 2016
Posty: 11
Skąd: Lublin
 #8  Wysłany: 2017-03-23, 20:04   

Witam, może ktoś wie, dlaczego przy importowaniu pobiera mi podwójne kontakty - kontakty mam tylko na karcie SIM :-/
--------------------
jack0506
 
 
     
 Rafael 
RaV

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.25l
Kolor: Graphite Meralic - ABT
Pakiety: L+MET+DCM+BWS
Tapicerka: DCM
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Hyundai i10
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 515
Skąd: DW
 #9  Wysłany: 2017-03-23, 20:40   

jack0506 napisał/a:
Witam, może ktoś wie, dlaczego przy importowaniu pobiera mi podwójne kontakty - kontakty mam tylko na karcie SIM :-/

Może nawet nie wiesz, że masz kontakty zsynchronizowane z "chmurą" Google i wyświetla te z telefonu i te z chmury. ;-)
Może spróbuj skopiować z karty SIM na telefon i w ustawieniach telefonu zaznaczyć, aby wyświetlał tylko kontakty z telefonu.
 
 
     
 Gruchi 


Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.4 CVVT 109 km
Przebieg: 16500
Kolor: Bright Silver
Pakiety: Business Line Plus
Typ nadwozia: Hatchback 5D
Pomógł: 1 raz
Wiek: 32
Dołączył: 15 Sie 2016
Posty: 86
Skąd: Wrocław
 #10  Wysłany: 2017-03-24, 16:58   

U mnie jest tak że książka została pobrana do radia bez problemu oraz synchronizuje wszystkie połączenia z telefonem Xiaomi Mi5. Jednak gdy ktoś dzwoni mam tylko wyświetlany nr. tel. tak więc trzeba będzie sprawdzić aplikację :)
 
 
     
 etunerrr 


Informacje
Wyposażenie: L Business Line
Silnik: 1,2 DOHC CVVT, 1248 cm3, 84 KM, 121 Nm
Przebieg: 48000
Kolor: Biały
Typ nadwozia: 5d
Pomógł: 2 razy
Wiek: 32
Dołączył: 31 Maj 2016
Posty: 234
Skąd: Śląsk
 #11  Wysłany: 2017-03-24, 18:29   

Polecam telefon z Windows Mobile- Churek wie co mówi- który działa wzorowo z Rio. Windows Phone to następca wspomnianego systemu. Moja Omnia działa super, ale Edge na Androidzie już nie.
 
 
     
 jack0506 
jack0506


Informacje
Wyposażenie: M
Silnik: 1.4 DOHC CVVT
Przebieg: 40000
Kolor: Urban Blue
Pakiety: Smart
Tapicerka: ciemna
Typ nadwozia: Hatchback 5d
Inne auto / jakie?: Astra h 1,7 CDTi
Dołączył: 18 Gru 2016
Posty: 11
Skąd: Lublin
 #12  Wysłany: 2017-03-24, 19:36   

Rafael - miałeś rację, trzeba było pogmerać w ustawieniach komórki, żeby pokazywał tylko kontakty z jednego źródła - dzięki ;-)
--------------------
jack0506
 
 
     
 Rafael 
RaV

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.25l
Kolor: Graphite Meralic - ABT
Pakiety: L+MET+DCM+BWS
Tapicerka: DCM
Typ nadwozia: Sedan
Inne auto / jakie?: Hyundai i10
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 515
Skąd: DW
 #13  Wysłany: 2017-03-24, 19:46   

jack0506 napisał/a:
Rafael - miałeś rację, trzeba było pogmerać w ustawieniach komórki, żeby pokazywał tylko kontakty z jednego źródła - dzięki ;-)

Nie ma za co. :D

@etunerrr używam Galaxy S6 Edge Plus i nie mam żadnych problemów z kontaktami, listą połączeń i komendami głosowymi. Jak ktoś dzwoni to poprawnie wyświetla mi się nazwa kontaktu. Żona ma Note 4 i również nie ma żadnych problemów. Może dlatego, że mam zwykłe radio z Bluetooth jakie jest w wersji wyposażenia L. ;-)
 
 
     
 marc88 

Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4 DOHC CVVT 109KM
Przebieg: 100000
Kolor: Wendy Brown
Pakiety: Stylistyczny
Tapicerka: Brązowa
Typ nadwozia: Hatchback 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Wiek: 43
Dołączył: 12 Mar 2015
Posty: 33
Skąd: podkarpacie
 #14  Wysłany: 2017-03-27, 09:49   

Sprawdźcie, czy macie w kontaktach numery z prefixem +48, jeżeli tak, to być może dlatego nie wyświetla się nazwa kontaktu tylko numer.
 
 
     
 czerwo 

Informacje
Wyposażenie: L
Silnik: 1.2
Przebieg: 180000
Kolor: czerwony
Typ nadwozia: 5d
Generacja Rio: III (UB; 2011-2017)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 1047
Skąd: Katowice
 #15  Wysłany: 2017-03-27, 09:56   

Z tym to jest różnie. Ten programik pod androida umożliwia przy synchronizacji wycinanie +48
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu Strona 1 z 2 
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 30