Przesunięty przez: Cichy
2017-11-21, 17:48
Problem z klimatyzacją automatyczną.
Autor Wiadomość
 kas602 


Informacje
Wyposażenie: Nissan Primera
Silnik: 1,8
Inne auto / jakie?: Buick Riviera V8 5.7l, 1979r.
Pomógł: 3 razy
Wiek: 34
Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 236
Skąd: Warmia
 #1  Wysłany: 2015-12-31, 14:16   Problem z klimatyzacją automatyczną.

Cześć wszystkim.

Czy ktoś maił taki problem z klimatyzacją automatyczną? Niby wszystko działa, ale... Ustawiam strumień nawiewu na nogi i szybę, temperaturę na "Hi" i trzeci bieg wentylatora. Tak, jak mi pasuje. Tyle, że po wyłączeniu silnika i jego ponownym włączeniu pomimo tego, że na wyświetlaczu klimy wszystkie ustawienia są takie, jakie były poprzednio, to fizycznie nawiew jest ustawiony tylko na kratki na konsoli (wieje tylko "na gębę"), powietrze jest nieogrzewane. Po ponownym ustawieniu strumienia nawiewu i zjechaniu temperatury na "Lo" i ponownym ustawieniu na "Hi" wszystko wraca do normy. Przy tym wszystkim przestał działać termometr zewnętrzny i zamiast wyświetlać temperaturę wskazuje tylko pulsujące "---"

Wszystko to zaczęło się dziać dwa dni po przeglądzie w ASO... Jak ze wszystkim ;)
Ostatnio zmieniony przez Cichy 2017-11-21, 17:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 jachnyc 


Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1.4
Kolor: Srebrny
Typ nadwozia: Sedan
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 460
Skąd: Lubin
 #2  Wysłany: 2015-12-31, 15:30   

Termometr tez mi tak pokazywał , u mnie pomogło odłączenie na chwile akumulatora . A co do klimy , ja mam ustawione na Auto i reguluję tylko temperaturę i nawiew na szybę .
--------------------
Jacek
 
 
     
 kas602 


Informacje
Wyposażenie: Nissan Primera
Silnik: 1,8
Inne auto / jakie?: Buick Riviera V8 5.7l, 1979r.
Pomógł: 3 razy
Wiek: 34
Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 236
Skąd: Warmia
 #3  Wysłany: 2016-01-26, 20:47   

Ciąg dalszy...

Termometr zaczął działać, ale wskazuje jakieś pierdoły. Teraz przy temp +2 stopnie według niego jest -41. No ale nic to... Nawiew zaczął żyć własnym życiem. Podczas jazdy sam się przestawiał, regulował i w końcu zdechł. Nic. Na panelu regulacji ciemność... Miał ktoś podobny problem? Bezpieczniki, przekaźniki, przewody całe.

Na dzień dzisiejszy laweta umówiona na poniedziałek, serwis na wtorek... Ryjak wk**wił mnie pierwszy raz.
 
 
     
 rafix86 


Informacje
Silnik: 1.2
Kolor: biały
Typ nadwozia: 5d
Inne auto / jakie?: Lancia Lybra 2.4 JTD
Dołączył: 17 Sty 2016
Posty: 13
Skąd: Dzierżoniów
 #4  Wysłany: 2016-01-28, 17:51   

A może to wszystko przez to, jaką temperaturę niby zewnętrzną pokazuje? Skoro "myśli", że jest -41 stopni, to do tego się próbuje dostosowywać :lol:
 
 
     
 kas602 


Informacje
Wyposażenie: Nissan Primera
Silnik: 1,8
Inne auto / jakie?: Buick Riviera V8 5.7l, 1979r.
Pomógł: 3 razy
Wiek: 34
Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 236
Skąd: Warmia
 #5  Wysłany: 2016-01-28, 21:15   

Chyba to nie to, bo teraz wskazuje -12 (realna to około 0).

Wk*rw już mi przechodzi. Niech martwi się ASO. Z serwisem na odbiór ryjówki umówiłem się pod koniec lutego to dam tu znać co było.
 
 
     
 kas602 


Informacje
Wyposażenie: Nissan Primera
Silnik: 1,8
Inne auto / jakie?: Buick Riviera V8 5.7l, 1979r.
Pomógł: 3 razy
Wiek: 34
Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 236
Skąd: Warmia
 #6  Wysłany: 2016-02-05, 16:00   

Dzwonili z ASO, że zrobili i działa tak, jak powinno. Nie miałem czasu gadać to nawet nie wiem co było. Zapytam przy odbiorze ryjówki.
 
 
     
 rafix86 


Informacje
Silnik: 1.2
Kolor: biały
Typ nadwozia: 5d
Inne auto / jakie?: Lancia Lybra 2.4 JTD
Dołączył: 17 Sty 2016
Posty: 13
Skąd: Dzierżoniów
 #7  Wysłany: 2016-02-06, 11:17   

Czekam na więsci :-)
 
 
     
 kas602 


Informacje
Wyposażenie: Nissan Primera
Silnik: 1,8
Inne auto / jakie?: Buick Riviera V8 5.7l, 1979r.
Pomógł: 3 razy
Wiek: 34
Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 236
Skąd: Warmia
 #8  Wysłany: 2016-02-27, 20:51   

Kronikarsko:
Podobno winna była wtyczka przy panelu sterowania klimatyzacji. Odłączyli, wyczyścili, podłączyli i działa. W międzyczasie jeszcze wymienili silnik wycieraczek. Ryjaka odbiorę z małym poślizgiem, bo koło 20 marca, to napiszę więcej o tych wycieraczkach.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 21