W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Kianavi system i całe multimedia.

xaver
Posty: 5
Rejestracja: 29 lis 2015, 19:05
Lokalizacja: Warszawa

Kianavi system i całe multimedia.

Post autor: xaver »

Cześć.
Moja kia, około 4k km dosyć często nie chce uruchomić całych multimediów, parokrotnie trzeba samochód wyłączyć i włączyć.
Analogicznie w drogą stronę zdarza się sytuację gdy wchodzę do auta a radio już gra.
Czy wyłączacie całość przy wychodzeniu z samochodu?
Zdarzają się Wam podobne problemy z uruchomieniem kianavi?
Ostatnio zmieniony 21 lis 2017, 17:30 przez xaver, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Churek
VIP
Posty: 1500
Rejestracja: 17 mar 2013, 18:04
Lokalizacja: Huta Partacka

Post autor: Churek »

Tak na oko to bardzo ciekawa sprawa .. i trudna do ustalenia.

Albo błąd oprogramowania, albo jakaś elektryczna pierdoła - niestykający kabelek ... tylko weź to znajdź (?) ;-)
Pozdrawiam
Churek

creas
Posty: 6
Rejestracja: 15 paź 2015, 21:22
Lokalizacja: Katowice

Post autor: creas »

Parę razy zdarzyło mi się coś podobnego, w pierwszych tygodniach użytkowania mojej ryjówki. System multimedialny nie chciał się włączyć. Pomagało wyjście z samochodu, zamknięcie go, a następnie otwarcie. Przy czym, gdy otwierałem w takim przypadku auto, to multimedia włączały się już w momencie otwarcia (a dokładnie w momencie naciśnięcia przycisku na pilocie i odblokowania drzwi), a nie dopiero po przekręceniu kluczyka.
Może to przypadek, ale to niewłączanie się multimediów zdarzało mi się chyba zawsze wtedy, gdy pomiędzy otwarciem samochodu, a odpaleniem minęło trochę czasu – np. gdy ładowałem zakupy pod marketem. Pomyślałem więc, że może w tym czasie nacisnąłem przypadkiem któryś przycisków na pilocie chowając go do kieszeni, i to spowodowało problem. Ale to tylko taka robocza teoria. W każdym razie, nic z tym nie robiłem i problem na razie zniknął – od ponad dwóch miesięcy nic takiego mi się nie zdarzyło.

cooler
Posty: 7
Rejestracja: 06 mar 2016, 21:30
Lokalizacja: Poznan

Post autor: cooler »

Niestety jest seria wadliwych HD w xl.Dzis byłem z tym w serwisie i zamowili nowy HD..wada oprogramowania.polecam podjechac do serwisu.U mnie bylo identycznie.to nie przypadek.pozdr.cooler

Awatar użytkownika
marantzg
Posty: 33
Rejestracja: 21 kwie 2013, 21:14
Lokalizacja: Katowice

Post autor: marantzg »

Dzisiaj byłem z moim Rio w serwisie odnośnie nawigacji, która mi się co 4tyś km zawiesza. Wgrali najnowszy soft, ponoć ma pomóc. Przy okazji zażyczyłem sobie wyłączenia automatycznie zamykania drzwi. Jak ruszam, to teraz już mi się nie zamykają drzwi, ale ulga

f0ku5
Administrator
Posty: 1423
Rejestracja: 07 kwie 2013, 18:43
Lokalizacja: Warszawa
Inne auto / jakie?: Kia Ceed 2018 1.4 T-GDi 140 KM

Post autor: f0ku5 »

Co Ci to przeszkadzało? :P

Zablokowany

Wróć do „Usterki”