W przypadku braku możliwości zalogowania się proszę użyć funkcji przypominania hasła, a w przypadku problemów z przeprowadzeniem tej czynności proszę o kontakt z administracją (link na dole strony) :)
Niestety migracja z phpBB2 na phpBB3 wymusiła taką procedurę dla osób, które nie mogą się zalogować :(
Jednocześnie zachęcam do ponownego uzupełnienia dodatkowych pól w profilach dotyczących szczegółów posiadanego samochodu, ponieważ nie była możliwa ich migracja na nowe forum :(

Brak zasilania na panelu HD, nie działa kamera, radio.

cooler
Posty: 7
Rejestracja: 06 mar 2016, 21:30
Lokalizacja: Poznan

Brak zasilania na panelu HD, nie działa kamera, radio.

Post autor: cooler »

Witam serdecznie użytkowników forum.Od miesiąca użytkuję Kia Rio 3.Kupione w salonie.Wszytko pięknie poza tym iż kilkakrotnie panel radiowy po włączeniu auta nie włączą się.
Po jakimś czasie wszytko wraca do normy (po ponowy otwarciu auta radio zaczyna grać.Oczywiście jak nie ma panelu- nie ma też obrazu z kamery cofanie.Dla mnie to dziwne. Zgłosiłem problem do serwisu gdzie są wyraźnie zaskoczeni.Jutro mam jechać na odczyt rodzaju radia i chyba będą przymierzać się do wymiany.Dla mnie to dziwnie wygląda jakby coś z oprogramowaniem było.Czy ktoś z użytkowników może ma doświadczenie z takim problemem?Na internecie nic nie znalazłem.Na dziś wszytko w aucie działa ale jutro problem możne znowu być?Pozdrawiam forumowiczów i proszę o jakieś rady.
Ostatnio zmieniony 17 gru 2017, 10:44 przez cooler, łącznie zmieniany 1 raz.

creas
Posty: 6
Rejestracja: 15 paź 2015, 21:22
Lokalizacja: Katowice

Post autor: creas »

O czymś podobnym była mowa tu: http://kiario.com.pl/viewtopic.php?t=915
U mnie parę razy coś takiego się zdarzyło, ale problem sam zniknął zanim zdążyłem wybrać się do serwisu.
Jak Ci już coś poradzą w serwisie i naprawią, to napisz proszę, co to było. Chciałbym wiedzieć na przyszłość, gdyby sytuacja się powtórzyła. Pzdr.

cooler
Posty: 7
Rejestracja: 06 mar 2016, 21:30
Lokalizacja: Poznan

Post autor: cooler »

Witam.Dziś byłem w serwisie.Twierdzą ,źe jest wadliwa seria tych HD.Zczytali wszystko z auta i zamówili nowe radio.Twierdza ,źe tak nie powinno sie zdarzyć.Narazie wszystko działa..czas pokaze jak dlugo.W serwisie zalatwili wszystko w 35 min.pozdr

creas
Posty: 6
Rejestracja: 15 paź 2015, 21:22
Lokalizacja: Katowice

Post autor: creas »

Dzięki za info. W takim razie, gdy mi się coś takiego znowu zdarzy, nie będę kombinował i od razu pojadę do serwisu.

cooler
Posty: 7
Rejestracja: 06 mar 2016, 21:30
Lokalizacja: Poznan

Post autor: cooler »

Tak Creas nie ma za czym czekać.W koncu jest gwarancja wiec niech się nad tym pochylą.Sadzę,że jesli po wymianie bedzie się to powtarzać to bedzie znak ,że problem jest złozony ( lub prozaiczny).Mam pytanie czy na panelu HD jak sie ładuje masz błyskawice oznaczajacą ładowanie tak jak np w komórce?U mnie nie ma.Na noc jest jedna kreska ..rano 3 kreski wskazniku ładowania.pozd

cooler
Posty: 7
Rejestracja: 06 mar 2016, 21:30
Lokalizacja: Poznan

Post autor: cooler »

Wiatm.Niestety dzis problem u mnie powrócił.Wyrażnie jesli jest 1 kreska załadowania bateri na paneli potem brakuje zasilania.Mi sie wydaje ,że barkuje ładowania...tak jak w komórce.Tutaj chyba zbyt póżno uruchamia sie doładowanie.Za bardzo się nie znam jak to jest tam zrobione na UPS czy bateria.W sumie się cieszę bo potwiedziło sie po dwóch dniach ok ,że jednak problem jest nadal.Wczoraj też dzwonili do mnie z srwvisu ,że już zamówili nowe radio(powino być za 4 dni) tak ,że serwis jak narazie ok.pozdr

creas
Posty: 6
Rejestracja: 15 paź 2015, 21:22
Lokalizacja: Katowice

Post autor: creas »

Dziwne. To ten panel się jakoś ładuje? U mnie niczego takiego nie ma. Tzn. na pewno nie mam żadnego wskaźnika ładowania. Po prostu panel włącza się po włożeniu kluczyka do stacyjki i włączeniu elektryki w aucie. „Kreseczki” naładowania pojawiają się, gdy sparuje się telefon z zestawem głośnomówiącym. Ale to jest wskaźnik naładowania telefonu, a nie czegokolwiek w samochodzie. Gdy w telefonie bluetooth jest wyłączony, żadnych kreseczek nie mam. Pozdr. i życzę szybkiej i skutecznej naprawy :)

cooler
Posty: 7
Rejestracja: 06 mar 2016, 21:30
Lokalizacja: Poznan

Post autor: cooler »

Hej! O widzi -to mnie teraz oświeciłeś.Zapewne masz rację z tymi kreseczkami.Generalnie w tym tygodniu zawiódł raz na ok godzinę.Sam jestem ciekaw jak to jest z tym..Miłego weekendu!!

cooler
Posty: 7
Rejestracja: 06 mar 2016, 21:30
Lokalizacja: Poznan

Post autor: cooler »

Witam.Co to tego panelu.Został uznany w serwisie za błedny technicznie i wtmieniony.Czas pokaże jak bedzie nowy działać.Trzeba wierzyć ,że jest ok.pozdr

Awatar użytkownika
homaro
Posty: 18
Rejestracja: 10 lip 2016, 15:14
Lokalizacja: Kraków

Post autor: homaro »

Problemem jest oprogramowanie po aktualizacji ustępuje(przynajmniej u mnie)
Homaro

Zablokowany

Wróć do „Usterki”