Zamknięty przez: Cichy
2017-12-17, 10:46
Brak zasilania na panelu HD, nie działa kamera, radio.
Autor Wiadomość
 cooler 

Informacje
Wyposażenie: Xl
Silnik: 1.25
Przebieg: 900
Kolor: czarna
Pakiety: Navi i stylistyczny
Typ nadwozia: Hb 5 dzwi
Dołączył: 06 Mar 2016
Posty: 7
Skąd: Poznan
 #1  Wysłany: 2016-03-06, 21:49   Brak zasilania na panelu HD, nie działa kamera, radio.

Witam serdecznie użytkowników forum.Od miesiąca użytkuję Kia Rio 3.Kupione w salonie.Wszytko pięknie poza tym iż kilkakrotnie panel radiowy po włączeniu auta nie włączą się.
Po jakimś czasie wszytko wraca do normy (po ponowy otwarciu auta radio zaczyna grać.Oczywiście jak nie ma panelu- nie ma też obrazu z kamery cofanie.Dla mnie to dziwne. Zgłosiłem problem do serwisu gdzie są wyraźnie zaskoczeni.Jutro mam jechać na odczyt rodzaju radia i chyba będą przymierzać się do wymiany.Dla mnie to dziwnie wygląda jakby coś z oprogramowaniem było.Czy ktoś z użytkowników może ma doświadczenie z takim problemem?Na internecie nic nie znalazłem.Na dziś wszytko w aucie działa ale jutro problem możne znowu być?Pozdrawiam forumowiczów i proszę o jakieś rady.
Ostatnio zmieniony przez Cichy 2017-12-17, 10:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 creas 

Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1,4 benzyna
Przebieg: 3500
Kolor: signal red
Pakiety: Navi, Pakiet Stylistyczny
Typ nadwozia: Hatchback 5d
Inne auto / jakie?: Honda Civic
Dołączył: 15 Paź 2015
Posty: 6
Skąd: Katowice
 #2  Wysłany: 2016-03-07, 09:49   

O czymś podobnym była mowa tu: http://kiario.com.pl/viewtopic.php?t=915
U mnie parę razy coś takiego się zdarzyło, ale problem sam zniknął zanim zdążyłem wybrać się do serwisu.
Jak Ci już coś poradzą w serwisie i naprawią, to napisz proszę, co to było. Chciałbym wiedzieć na przyszłość, gdyby sytuacja się powtórzyła. Pzdr.
 
 
     
 cooler 

Informacje
Wyposażenie: Xl
Silnik: 1.25
Przebieg: 900
Kolor: czarna
Pakiety: Navi i stylistyczny
Typ nadwozia: Hb 5 dzwi
Dołączył: 06 Mar 2016
Posty: 7
Skąd: Poznan
 #3  Wysłany: 2016-03-07, 17:23   

Witam.Dziś byłem w serwisie.Twierdzą ,źe jest wadliwa seria tych HD.Zczytali wszystko z auta i zamówili nowe radio.Twierdza ,źe tak nie powinno sie zdarzyć.Narazie wszystko działa..czas pokaze jak dlugo.W serwisie zalatwili wszystko w 35 min.pozdr
 
 
     
 creas 

Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1,4 benzyna
Przebieg: 3500
Kolor: signal red
Pakiety: Navi, Pakiet Stylistyczny
Typ nadwozia: Hatchback 5d
Inne auto / jakie?: Honda Civic
Dołączył: 15 Paź 2015
Posty: 6
Skąd: Katowice
 #4  Wysłany: 2016-03-07, 18:48   

Dzięki za info. W takim razie, gdy mi się coś takiego znowu zdarzy, nie będę kombinował i od razu pojadę do serwisu.
 
 
     
 cooler 

Informacje
Wyposażenie: Xl
Silnik: 1.25
Przebieg: 900
Kolor: czarna
Pakiety: Navi i stylistyczny
Typ nadwozia: Hb 5 dzwi
Dołączył: 06 Mar 2016
Posty: 7
Skąd: Poznan
 #5  Wysłany: 2016-03-07, 20:19   

Tak Creas nie ma za czym czekać.W koncu jest gwarancja wiec niech się nad tym pochylą.Sadzę,że jesli po wymianie bedzie się to powtarzać to bedzie znak ,że problem jest złozony ( lub prozaiczny).Mam pytanie czy na panelu HD jak sie ładuje masz błyskawice oznaczajacą ładowanie tak jak np w komórce?U mnie nie ma.Na noc jest jedna kreska ..rano 3 kreski wskazniku ładowania.pozd
 
 
     
 cooler 

Informacje
Wyposażenie: Xl
Silnik: 1.25
Przebieg: 900
Kolor: czarna
Pakiety: Navi i stylistyczny
Typ nadwozia: Hb 5 dzwi
Dołączył: 06 Mar 2016
Posty: 7
Skąd: Poznan
 #6  Wysłany: 2016-03-10, 15:20   

Wiatm.Niestety dzis problem u mnie powrócił.Wyrażnie jesli jest 1 kreska załadowania bateri na paneli potem brakuje zasilania.Mi sie wydaje ,że barkuje ładowania...tak jak w komórce.Tutaj chyba zbyt póżno uruchamia sie doładowanie.Za bardzo się nie znam jak to jest tam zrobione na UPS czy bateria.W sumie się cieszę bo potwiedziło sie po dwóch dniach ok ,że jednak problem jest nadal.Wczoraj też dzwonili do mnie z srwvisu ,że już zamówili nowe radio(powino być za 4 dni) tak ,że serwis jak narazie ok.pozdr
 
 
     
 creas 

Informacje
Wyposażenie: XL
Silnik: 1,4 benzyna
Przebieg: 3500
Kolor: signal red
Pakiety: Navi, Pakiet Stylistyczny
Typ nadwozia: Hatchback 5d
Inne auto / jakie?: Honda Civic
Dołączył: 15 Paź 2015
Posty: 6
Skąd: Katowice
 #7  Wysłany: 2016-03-10, 22:27   

Dziwne. To ten panel się jakoś ładuje? U mnie niczego takiego nie ma. Tzn. na pewno nie mam żadnego wskaźnika ładowania. Po prostu panel włącza się po włożeniu kluczyka do stacyjki i włączeniu elektryki w aucie. „Kreseczki” naładowania pojawiają się, gdy sparuje się telefon z zestawem głośnomówiącym. Ale to jest wskaźnik naładowania telefonu, a nie czegokolwiek w samochodzie. Gdy w telefonie bluetooth jest wyłączony, żadnych kreseczek nie mam. Pozdr. i życzę szybkiej i skutecznej naprawy :)
 
 
     
 cooler 

Informacje
Wyposażenie: Xl
Silnik: 1.25
Przebieg: 900
Kolor: czarna
Pakiety: Navi i stylistyczny
Typ nadwozia: Hb 5 dzwi
Dołączył: 06 Mar 2016
Posty: 7
Skąd: Poznan
 #8  Wysłany: 2016-03-12, 00:06   

Hej! O widzi -to mnie teraz oświeciłeś.Zapewne masz rację z tymi kreseczkami.Generalnie w tym tygodniu zawiódł raz na ok godzinę.Sam jestem ciekaw jak to jest z tym..Miłego weekendu!!
 
 
     
 cooler 

Informacje
Wyposażenie: Xl
Silnik: 1.25
Przebieg: 900
Kolor: czarna
Pakiety: Navi i stylistyczny
Typ nadwozia: Hb 5 dzwi
Dołączył: 06 Mar 2016
Posty: 7
Skąd: Poznan
 #9  Wysłany: 2016-03-30, 12:13   

Witam.Co to tego panelu.Został uznany w serwisie za błedny technicznie i wtmieniony.Czas pokaże jak bedzie nowy działać.Trzeba wierzyć ,że jest ok.pozdr
 
 
     
 homaro 


Informacje
Wyposażenie: F/L+PE7
Silnik: 1.2 benzyna
Przebieg: 20000
Kolor: Wendy Brown
Tapicerka: black
Typ nadwozia: hatchback 5d
Inne auto / jakie?: Honda Jazz
Dołączył: 10 Lip 2016
Posty: 18
Skąd: Kraków
 #10  Wysłany: 2016-08-14, 08:13   

Problemem jest oprogramowanie po aktualizacji ustępuje(przynajmniej u mnie)
--------------------
Homaro
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009

Serwis korzysta z plików cookies zgodnie z polityka cookies. Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przegladarce.




Wszystkie czasy w strefie UTC + 1
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 23